Kickan Andersen

Jeg udbyder parterapi, rådgivning og kurset "PREP" som er et kommunikationskursus for par, samt skilsmissehjælp og rådgivning (også for par der har været i Statsforvaltningen).

Parterapi og Rådgivning

 • Viden om hvad der gør forskellen på et godt og dårligt parforhold
 • Øvelser i at få talt sammen om de svære emner på en ny måde
 • Forbedrer muligheden for at leve et langt og lykkeligt ægteskab
 • Træning i kommunikation
 • Klarhed over jeres forskelligheder
 • Finde hinanden på en positiv måde
 • Hjælp til et mere positivt samspil i parforholdet og/eller familien
 • Utroskab
 • Opdragelse af familiens børn
 • Krise i forbindelse med sygdom
 • Krise efter fertilitetsbehandling
 • MM.

Hvert forhold har sin historie og denne historie er naturligvis altid udgangspunktet.

Da de fleste parforhold og ægteskaber starter som den helt store kærlighed, er det også meget frustrerende pludselig at befinde sig midt i splittelse, følelsesløshed eller fortvivelse.

Men selvom afstanden kan føles enorm eller kærligheden meget lille, så skal der ofte ikke meget til før det hele ser lysere ud og man genfinder melodien sammen.

At arbejde bevidst med sig selv og hinanden kan åbne op for nye muligheder i parforholdet. Eller åbne døre man har lukket pga. af gensidige svigt, dårlig kommunikation, mangel på respekt, eller mangel på anerkendelse og påskønnelse.

Målet med rådgivningen og parterapien på Sct. Jacobsvej, er et kærlighedsforhold hvor man hver især føler sig værdsat, respekteret og elsket.

Når to mennesker mødes, mødes to verdener.

Vi kommer med hver vores værdier, holdninger, måder at se andre på, måder at blive set på, mm. Vi definerer verden ud fra måden hvorpå vi som individ har tillært os det. Rigtig mange par skilles uden nogen sinde at have fundet ud af noget om sig selv, om den anden eller om hvad der gik galt. Men det er en svær opgave og leve side om side. Skilsmissefrekvensen taler for sig selv. Men i par terapien er det ofte til at gennemskue hvad der er ødelæggende for forholdet og dermed også få afdækket hvad der ville gøre det godt.

Så der er mulighed for, ved terapi eller ved rådgivning, at give parforholdet en ny chance.

Har I børn?

At være eller at blive en familie er på alle måder en skelsættende begivenhed.

Når 2 bliver til 3 og flere, sker der rigtig meget med hele ens mentale måde at fungere på. Hele ens identitet og tidligere funktionsmåder, indtages af forandringer der både er glædelige, men også prøvende. Ikke mindst for parforholdet, hvor man måske hele tiden har følt at man har kendt hinanden. At udvikle et fælles forældreskab er en længere proces der stiller store krav til den enkelte, uanset kærligheden til vores udkårne.

Ved at have kendskab til den psykologiske tilpasningsproces som forældreskabet byder og kræver, kan presset som mange oplever i tiden omkring at få barn, måske lettere accepteres og hilses velkommen som en naturlig del af det at blive forældre.

Nogle gange kan man også have fået det første barn eller det andet... Og ingenting går.

Måske kan det være svigt fra tidligere i forældreskabet eller uafklaret ting omkring forældreskabet der giver anledning til gen taget bølgeskvulp. Måske har man glemt at nære det levende parforhold. I hvert fald er et parforhold med børn værd at forsøge alt for at redde. For alles skyld.

At være i et parforhold med små børn, er ikke altid nemt og af mange årsager. Tilmed søger vi ofte ubevidst en partner som giver os udfordringer i forhold til vores opvæksthistorie, og forsøger derigennem at få en anden erfaring med livet og andre mennesker.

Men da vi ofte er styret af indre og tidligt tillærte funktionsmåder, kan det være svært at skrive historien om.

Også selve forældreskabet byder på historier fra fortiden og måske er der nogle ting vi gerne vil gøre anderledes. At være en kærlig, nærværende og god forældre, giver vores børn grobund for et godt liv.

Det kan lade sig gøre at have et godt parforhold og være en god forælder.

Jeg har i flere år beskæftiget mig inde for behandlingsområdet med børn og deres familier. Udover min faglige viden og kompetence, ved jeg af egen erfaringer at familielivet kan være en blandede fornøjelse, som byder på både medgang og modgang.

Jeg arbejder delvist terapeutisk, konfronterende og rådgivende. Jeg arbejder med det jeg ser og ud fra hvor i er som par.

Skilsmisse

Det er hårdt at blive skilt. Virkelig hårdt. Måske er der også en masse tvivl om hvorvidt det skal være eller ej? Jeg kan hjælpe jer i afklaringen om hvorvidt der er mere at arbejde på.

Har i børn og er i allerede dybt frustrerede eller bange for at blive det? Måske har i allerede været i statsamtet og blivet dybt uenige eller ulykkelige der? Måske vil i bare gerne undgå statsamtet?

Er I i tvivl om hvad der er bedst for jeres fælles barn/børn, hvordan i styrker jeres barn bedst muligt og hvordan jeres fælles fremtid skal se ud? Som skilte med fælles børn? Spørgsmål som disse og mange flere kan melde sig, og det kan nogle gange være svært at få talt tingene igennem selv. Jeg kan tilbyde professionel og hjertelig vejledning og støtte til vejen igennem skilsmissen.

Personlige kurser for enkelte par på klinikken i Ballerup - PREP

Du og din partner har her en enestående mulighed for at sætte 100% fokus på jeres parforhold. I vil som eneste deltagere få al den vejledning i har brug for. PREP er det internationalt mest anerkendte relations program nogensinde - udviklet til alle par.

Et PREP-kursus strækker sig over 14-16 timer og kan tilrettelægges som det passer ind i jeres kalender. Det kunne være over to hverdage fra 8.30 til 15.30. Men jeg anbefaler over 3 hverdag fra eksempelvis 9.00-13.00. Jeg udbyder løbende PREP-kurser på klinikken i Ballerup for individuelle par - I skal blot kontakte mig på 26 81 93 36. Så finder vi en måde det kan passe jer.

Hvad er PREP?

Dette er en mulighed for at kvalificere og forbedre kvaliteten i jeres parforhold. PREP-kurset er det mest internationalt anerkendte relations program, for par, baserede på 30 års forskning i parrelationen. Kurserne er kendt for effektivt at forebygge samlivsbrud. Studier har vist, at par, der lærer at anvende principperne bag PREP, har større chance for at forblive i parforholdet, end par der ikke får denne viden. Kurset er ikke terapi, men et kursus med en kombination af oplæg, undervisning, video og øvelser med ens partner. Så alle kan deltage. PREP er værdibaserede, men er uafhængigt af religion og politik. Kurset har udelukkende til formål at hjælpe par med at bygge et sundere parforhold og bidrage til at familier får det bedre.

Om PREP-kurserne

Hvis trygheden, venskabet, kommunikationen, fællesskabet og teamtænkningen er væk, og ensomheden, savnet, skænderierne og tavsheden er headlines, så er det tid til dette kursus.

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program.

PREP-parkursus er det mest forskningsbaserede relationsprogram nogensinde. Kurset er baseret på omfattende forskning gennem de sidste 30 år, primært ved Denver University i USA. Kurset er oversat til norsk og siden til dansk. Kurset tilbydes i Norge til alle førstegangsforældre som et forebyggende tiltag mod skilsmisse. Kurset er dog rette til alle der er i et parforhold, uanset forholdet varighed mv.

Et PREP-kursus kvalificerer forholdet og nedsætter risikoen for skilsmisse væsentligt. Studier har vist, at par, der lærer at anvende principperne bag PREP, har større chance for at forblive i parforholdet, end par der ikke får denne viden.

Emner

Kurset kommer omkring følgende emner:

 • At leve sammen som familie
 • Kærlighed og forelskelse
 • Forventninger
 • Kommunikation, faresignalerne og alternativer
 • Problemer og problemhåndtering
 • Venskab og glæde
 • Sensualitet og intimitet
 • Tro, værdier og livssyn
 • Tilgivelse
 • Engagement og forpligtelse

Praktiske forhold

Kurset koster 5.000,- pr. par og er inkl. materialer, kaffe og the. Frokost mv. skal selv medbringes.

Tilmeld jer enten via kickanandersen@hotmail.com eller kontakt mig på 2681 9336.