Magasinet MOR

Skrevet af Kickan, Med 0 Comments, Kategori: Artikler, blogs, brevkassesvar og interviews,

Kære Magasinet Mor

Jeg er den stolte mor til en lille pige på snart fire mdr. Før hun blev født, aftalte min mand og jeg, at vi skulle dele barslen sådan, at jeg tog det første halve år, og så tog han de sidste tre mdr. Inden længe skal jeg altså tilbage på arbejde, og så skal min mand overtage det fulde ansvar for vores lille prinsesse – Og det har jeg det ærlig talt elendigt med. Dengang vi aftalte fordelingen af barslen, syntes jeg det gav virkelig god mening, både i forhold til mit job og vores økonomi.

Jeg var også sikker på, at et halvt år var rigeligt for mig at gå hjemme. Men efterhånden som dagene og månederne er gået, har jeg ændret mening. Jeg er nemlig ikke helt tryg ved at overlade vores datter til min mand, for jeg synes simpelthen ikke, han er opmærksom nok, når han det er ham, der har ansvaret. Måske er det bare mig, der er lidt for meget ’mor ved bedst’-agtig, men jeg synes bare, jeg fortæller ham det samme igen og igen, kun for at se ham gentage samme fejl umiddelbart efter.

Måske giver det også bedre mening, at der er mig, der tager mig af hende, her mens hun er så lille, og så kan han komme mere på banen, når hun bliver ældre og bedre kan klare sig selv. Jeg overvejer derfor at tage en snak med ham om at forlænge min barsel i stedet for at han går fra om et par måneder. Men hvordan får jeg det sagt til ham på en god måde? Håber, du kan hjælpe.

Kærlig hilsen Stinne