Magasinet MOR

Skrevet af Kickan, Med 0 Comments, Kategori: Artikler, blogs, brevkassesvar og interviews,

Kære magasinet mor

Min dejlige kæreste skal føde om to måneder, og jeg er hånden på hjertet hamrende angst for det. Jeg har det utroligt svært med hospitaler, og den sidste gang min kæreste blev scannet, måtte jeg gå under det hele, fordi jeg hyperventilerede og fik det utroligt skidt. Jeg får klamme hænder bare ved tanken, om at skulle på et hospital, men samtidig vil jeg jo også være med til fødslen og støtte min kæreste.

Hvad skal jeg gøre?

Kh, Martin

Kære Martin,

Du skriver at du hyperventilerede sidst du var med til scanning og at du fik det dårligt. Man får det dårligt af at hyperventilere fordi kroppen ikke får tilstrækkeligt med ilt. Så du skal træne din vejrtrækning og vende blikket ind ad på vejrtrækningen med håndfast disciplin så snart du får de symptomer. Dybe indåndinger helt ned i maven og pust helt ud. Det afholder dig fra at gå i panik og fra at få angst. Ikke uden grund skal også den fødende lære det. Og; Vil du egentlig gerne være med? Eller er det mest for at støtte din kæreste?

Kan I nå til enighed om hvorvidt du skal være der eller ej? Jeg bliver nysgerrig på hvorfor har du det svært med hospitaler? Hvad forhindrer dig mere grundliggende i at være der? Hvad handler ubehaget om og hvad er det værste der kan ske? Hvad er der galt med at tage det som det kommer? Der er i hvert fald en læge eller to til at hjælpe dig og så har du gjort hvad du kunne også selvom du måtte ende på langs. Måske kan du og din dejlige kæreste sammen grine af det hele om et par måneder eller år.

Rigtig god fødsel!
Mange hilsner,
Kickan Andersen