Magasinet MOR

Skrevet af Kickan, Med 0 Comments, Kategori: Artikler, blogs, brevkassesvar og interviews,

Kære Magasinet Mor

Min mand og jeg venter vores første fælles barn her til oktober. Han har i forvejen en datter på seks år fra et tidligere forhold, som vi har hver anden uge. Hun glæder sig rigtigt meget til at få sin nye lillebror, men jeg vil gerne gøre så meget som overhovedet muligt for, at hun ikke føler sig overset eller kørt ud på sit sidespor, når lillebror lige pludselig er her og ikke inde i min mave længere.

Kan du give mig nogen gode råd til, hvordan vi kan gøre det?

Mvh, Julie

Tak

Kære Julie,

Tak for din henvendelse. Først og fremmest skal i være jer bevidst, at det er en gave at få søskende. Det er naturligvis en omstilling for et barn at der pludselig er en anden der kræver så meget opmærksomhed, men oftest ser jeg at også netop dét, er en gave som barnet naturligvis ikke selv har blik for. Dét, ikke altid at have nogle ”på sig”, fordi tiden også går til en anden, det giver noget frihed, selvstændighed og ro som de fleste børn har godt af.

I kan støtte hende ved at tale om at en lille kræver meget arbejde, lade hende hjælpe med skifte, give tøj på, give sut m.v. Man kan låne mange gode billedbøger på biblioteket, som også beskriver de modsatrettede følelser barnet kan opleve i forbindelse med at få en ny søskende. Bøgerne kan læses både før og efter den lille er kommet. Det kan også være vigtigt at en af jer lave ting alene med den store, hvor opmærksomheden derfor kun er på hende. Ros hende i samvær med den lille og sig at han godt kan lide hende.

Mange venlige hilsner,

Kickan Andersen
Psykoterapeut MPF, Parterapeut, PREP-leder og Foredragsholder